Intensivkurs engelska

Uppsala kommun har intensivkurs i engelska för elever på introduktionsprogram (Sprint och IM) på kommunal gymnasieskola i Uppsala. En kurs med syfte att eleverna ska få bättre kunskaper i engelska.

Intensivkursen (bootcamp) i engelska ges vid fyra tillfällen på året: på sportlov, påsklov, sommarlov och höstlov. Det går bra att vara vara med i alla fyra lovskolor.

Du ska ha kunskaper i engelska motsvarande årskurs 6/7-nivå eller årskurs 8/9-nivå. Du hamnar i en grupp med andra elever som ligger på ungefär samma engelsknivå som du själv har. Du som går kursen måste vara motiverad att arbeta mycket. Det är en intensivkurs.

Undervisningen är på Fyrisskolan. Du får inget betyg när kursen är slut men du lär dig mycket engelska. Din lärare i engelska bestämmer tillsammans med din programrektor om du kan gå på intensivkurs i engelska på sommarlovet.

Undervisningen pågår mellan 9.00–14.30. Du måste vara med alla dagar på den lovskola du valt.

Sommarlovsskola bootcamp 2022

Vi träffas 14 dagar på sommarlovet.
Kursdatum: 13 juni - 1 juli
Sista anmälningsdag: 13 maj 2022

Höstlovsskola bootcamp 2022

Vi träffas 4 dagar på höstlovet.
Kursdatum: 31 oktober - 3 november
Sista anmälningsdag: 7 oktober

Sportlovsskola bootcamp 2023

Vi träffas 5 dagar på sportlovet.
Kursdatum: 20-24 februari
Sista anmälningsdag: 9 december 2022

Påsklovsskola bootcamp 2023

Vi träffas 4 dagar på påsklovet.
Kursdatum: 3-6 april
Sista anmälningsdag: 3 februari 2023

Praktisk information

Du som läser intensivkurs i engelska får en enkel lunch: smörgås, frukt och dryck. Lovskolan ordnar inte transport till och från Fyrisskolan. Du har inte rätt till studiebidrag när du går intensivkurs i engelska.

Anmäl dig till intensivkurs i engelska (bootcamp)

Lämna in ifylld ansökan till expeditionen på din skola tillsammans med en pant (depositionsavgift) på 100 kronor. Pengarna får du tillbaka efter att du är klar med kursen med högst 20 procent frånvaro.

Blankett intensivkurs engelska höstlov 2022 (PDF, 64 KB)

Emelie Johansson

Samordnare för Bootcamp intensivkurs engelska