Simskola för sprintelever sommarlov

I år erbjuds Sprintelever svenska som andraspråk och Bootcamp (intensivkurs i engelska) på Fyrisskolan samt simundervisning på Fyrishov som Upsala simsällskap organiserar. Eleverna kan välja två aktiviteter eller bara en av dem.

Om SVAS

Stödundervisningen ges för att du ska träna och utveckla din svenska. Du får inget betyg. Läraren bedömer vilka förkunskaper du har i svenska. Du läser med andra elever som har liknande förkunskaper.

Här kan du läsa mer om SVAS-undervisningen

Om bootcamp (intensivkurs engelska)

Elever som läser Bootcamp ska ha kunskaper i engelska motsvarande årskurs 6/7-nivå. Du som går kursen måste vara motiverad att arbeta mycket. Det är en intensivkurs. Elever kan inte söka till intensivkursen i engelska om de har godkänt i engelska årskurs 9 eller har kunskaper i engelska på årskurs 8-nivå eller högre

Här kan du läsa mer om bootcamp

Vilka datum pågår undervisningen?

Sommarskolan pågår på Fyrisskolan mellan 13 juni - 1 juli Simundervisningen pågår på Fyrishov mellan 13 juni - 23 juni.

Hur anmäler man sig?

Ansökningsblanketter har skickats till Katedralskolan, Lundellska skolan och Rosendalsgymnasiet. Eleven lämnar in ifylld blankett till expeditionen på sin skola senast 27 april.